top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

A bél a második agy


A bél olyan fontos és nagy része testünknek, hogy „második agynak” is nevezzük. Ha felborult a bélflóránk, akkor nemcsak a hibátlan emésztést veszítjük el, hanem lassan mérgezni is kezdjük a testünket. Vagy éhezni hagyjuk a testünket a jó étrend ellenére. A probiotikus baktériumok számos előnnyel járnak, a hasmenés megszüntetésétől kezdve az irritábilis bél szindróma javításán, az immunrendszer aktiválásán és a koncentráció növeléséig, az agyhoz és a szívhez kapcsolódó számos probléma orvoslásáig! Az agynak és a szívnek egészséges működéséhez tiszta, oxigénnel töltött vér beáramlására van szükség, olyanra mint a tiszta hegyi patak, és nem a városi csatornáira! Most már felismeri a bél fontosságát a köldöktől felfelé is?


Mik ezek a destruktív hatások az életünkben?

  • Napi stressz

  • nem elegendő mennyiségű víz

  • túl sok cukor az ételben

  • túl sok egyszerű szénhidrát

  • túl sok tartósítószer és növényvédőszer-maradék az ételekben

  • antibiotikumokkal, kortikoszteroidokkal végzett terápiák, mindez folyamatosan rombolja a bélflóránkat.



A bél a második agy, természetes megoldások, emésztés, gyógynövények,
A bél a második agy

A modern ember a bélflórájában a jótékony mikrobák csak 10-20% -a van, a 85% helyett. Ehelyett a káros mikrobák vannak túlsúlyban, ami egy csomó fejfájást okoz nekünk.

Hosszú ideje tudjuk, hogy az agy és a belek összekapcsolódnak, de nagy szerepet tulajdonítottunk a tünetek jelzésének és a betegség kialakulásának az agy számára. Ma már tudjuk, hogy kb az információk 20% -a az agyból származik a bél és az egész test számára , a további 80% pedig a bélből az agyba jut.

Az információ hordozói azonban a baktériumok, amelyek mikrobiotája az egész testben megtalálhatóak (azokon a helyeken, ahol a rossz és a jó baktériumok egyensúlyának fenntartása érdekében zajlik a harc, pl. tüdő, szájüreg, szemek ). Kommunikáció zajlik a bél és az agy között, amit a vagus (bolygóideg) közvetít.

A leghosszabb ideg, amely az agyból közvetlenül a belekbe és az emésztőrendszer egyes részeibe vezet, ezáltal a depresszió és a rossz közérzet "útja" lesz. A forgalom itt kétirányú. Ez azt jelenti, hogy az agy impulzusokat küld a beleknek (úgy érezzük őket, mint a pillangókat, mint a gyomor fájdalmas szorítását stb.); ahogy a bél impulzusokat küld az agyba (depresszió, szorongás, fáradtság).

Soha nem érzünk fájdalmat az agyban, éppen ellenkezőleg, a testben és a jólétben. Ha valami nincs rendben a bélben, ez az információ az agyba jut, amely időnként fizikai fájdalommal, vagy hosszan tartó gyulladással, krónikus fáradtsággal, végül szorongással vagy depresszióval reagál.


MI TÖRTÉNIK, HA TÁMOGATJUK A BÉLFLÓRÁT?


El tudja képzelni, hogy a mérgezés milyen hatással lehet a szívünkre és az agyunkra? Vagy azt a kárt amit okozhatja nekik, ha nem kapják meg a szükséges anyagokat? Megehetjük a legtáplálóbb ételeket, de ha mikrobiomunk kiegyensúlyozatlan, akkor az ételek nagy része egyenesen a WC-be fog landolni.

Mindannyian egészségesek akarunk lenni. Az egészség alatt egyszerre értjük az egészséges elmét és az egészséges testet. És azt akarjuk, hogy erősen dobogjon a szívünk!

Amikor a bélflóra károsodik, a bélben lévő hámsejtek közötti szoros érintkezés meglazulhat, ezt a jelenséget szivárgó bél szindrómának nevezzük. Ily módon minden, ami nem tartozik hozzá, képes behatolni a testbe.

Amikor a méreganyagok, a káros mikrobák és az emésztetlen étel részecskék keringenek a vérben, számos negatív folyamatot váltanak ki a szervezetben:


Mik ezek a tünetek?


Allergiák:

bőrkiütések felnőttkorban, bizonyos ételek hirtelen intoleranciája .


Krónikus gyulladások:

például reuma és érelmeszesedés és szívizom gyulladás


Neurológiai betegségek:

ingerlékenység, hiperaktivitás, Alzheimer-kór vagy demencia.


A probiotikumok élő, nem patogén mikroorganizmusok, amelyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre. A probiotikumok tartalmaznak számunkra egészséges baktériumokat, mivel szabályozzák a bél mikroflóráját. A testben rengeteg baktérium van jelen, amelyeket „jó baktériumoknak” nevezünk. Feladatuk megfelelő bél mikroflóra létrehozása, a kórokozó (betegség) baktériumok szaporodásának megakadályozása és a gasztrointesztinális fertőzések megelőzése.

Még akkor is, ha antibiotikumokat és sok más gyógyszert kell szednünk, a jó minőségű, ténylegesen hasznosuló probiotikumok segítenek fenntartani a bélflóra stabil állapotát. Ezenkívül a probiotikumok jó állapotban tartják a bélrendszert, amikor stressz éri, és amikor különféle fertőzések és betegségek sújtják.



ápanyagok, probiotikumok  rendbe teszik az egészséges bélflórát, emésztés, gyógynövények, természetes megoldások
Az egészséges, fermentált tápanyagok, probiotikumok rendbe teszik az egészséges bélflórát

A PROBIOTIKUMOK JÓTÉKONY HATÁSA:


* Megakadályozza a ROTAVIRUS vagy a SALMONELLA okozta hasmenést.

* Megakadályozza a környezeti változás által kiváltott hasmenést, kiválthatja már egy fürdő vagy kórház látogatása is.

* Megakadályozza az antibiotikumok okozta hasmenést.

* Megakadályozza a Candida növekedését.

* Csökkenti a koleszterinszintjét.

* Csökkenti a túlérzékeny bél szindróma problémáit.

* Csökkenti a hüvelyi fertőzéseket.

* Serkenti az immunrendszert.

* Növelji a vitamintermelést.

* Növeli az ásványi anyagok felszívódását az élelmiszerekből.

* Segít a székrekedés ellen és javítja a toxinok eltávolítását.

* Csökkenti a laktóz-intolerancia problémáit.


TEHÁT ELEGENDŐ-E AZ EGÉSZSÉGES BÉLMIKROBIÓTÁHOZ KEFIRT ÉS JOGHURTOT FOGYASZTANI?


A joghurtok tartalmaznak néhány hasznos baktériumot, de a hozzáadott cukor mennyisége semmissé teszi semmilyen pozitív tulajdonságukat. A házi joghurtok kivételével az ilyen tejtermékek tovább veszélyeztethetik az emésztést.

Ahhoz, hogy az üzletek nagyobb mennyiségű joghurtot tárolni tudjanak, nem szabad a joghurtnak megromlani. A gyártók hosszabb eltarthatóságot érnek el, ha a joghurtokat pasztőrözik. Ez egy olyan folyamat, amely elpusztítja a baktériumokat és meghosszabbítja az eltarthatósági időt. Ez nagyszerű a gyártó számára, de a felhasználó számára ez azt jelenti, hogy a joghurtban nem fogja megtalálni a szükséges jó baktériumokat, amelyekre szüksége van.

Ezenkívül a laktóz-intolerancia, amely miatt a nyugati világban emberek milliói tudatlanul szenvednek, immunválaszokat okoz a bélben, ami gyulladásos állapotokhoz és a CRP-faktor (a test gyulladásos állapotainak paramétere) növekedéséhez vezet.


Ehelyett azt javaslom, hogy a probiotikus kultúrák napi adagját más forrásokból szerezze be, például kefirből és savanyú káposztából. De ha el akarja érni a probiotikus kultúrák ajánlott napi adagját, ezért naponta legalább 3-4 bőséges adag erjesztett ételt kell megennie.



A forradalmi időkapszula, szimbiotikum, probiotikum, prebiotikum,  természetes megoldások, emésztés,
A forradalmi időkapszula

Ezért beszélünk, és fogyasztjuk a PB Assist+ szimbiotikumot:


A PB Assist+ zöldségkapszulákkal készült szabadalmazott formula pre-biotikus rostokból és hat törzsből eredő probiotikus mikroorganizmusokból áll. 6 milliárd CFU aktív probiotikus kultúrát és oldható pre-biotikus FOS-t (frukto-oligaszacharidok) szállít a szervezetnek, mely ösztönzi a kultúra adhézióját és növekedését. A lassú kibocsátású dupla kapszulás szállítási módszer védi az érzékeny probiotikus kultúrákat a gyomorsavtól. A PB Assist+ kapszula egyedülálló, biztonságos és hatékony

módja, hogy biztosítsa a szervezetnek a jól ismert emésztés-és immunitás támogatásához előnyös probiotikumokat.

A bővebb tájékoztatásért vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, vagy csatlakozzon offline, vagy online eseményeinkhez.


Csatlakozz közösségünkhöz és haladj velünk lépésről lépésre a testi-lelki egészséged kialakításának útján!


Ha kíváncsi a hasznos gyógynövények egészségre gyakorolt pozitív hatásaira és leghatékonyabb felhasználási módjaira, látogass el a valamelyik következő esszenciaélmény eseményünkre, vagy online kerekasztal beszélgetésünkre! Eseménynaptárunkat itt találod >>




16 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page