top of page

Az egészséges életmód alapjai

Frissítve: jún. 4.

Az egészséges életvitelre való törekvés napjait éljük. Ennek ellenére a társadalmunk egészségi és fittségi mutatói sokat romlottak az elmúlt évtizedekben (KSH, 2014). Az egészség, mint trend talán soha nem volt ilyen jelentőségű a társadalmakban, mint napjainkban. Az egészségtudatosság javul, de az egészségmagatartás nem változik a sok könnyen hozzáférhető információ ellenére (O’Connor, 2019).

Számos magazin, tanácsadók sokasága, táplálkozási irányzatok és edzés módszerek között, nehéz az egyénre szabott, nem csupán eredmény orientált, hanem egészségtudatos megoldást megtalálni. Az életvitel rendszerezéséhez szükséges tudományos háttér ismerete nélkülözhetetlen az egészség megtartása, illetve helyreállítása érdekében.

Egészséges, hosszú élet megteremtése a célunk, természetes megoldások, gyógynövények, illóolajok, testmozgás, gondolkodásmód
Egészséges, hosszú élet megteremtése a célunk

Az egészséges életmód alappiléreire ható negatív hatások a következők lehetnek:

1. A rohanó és rendszertelen életvitel,

2. A kevés testmozgás,

3. Az egészségtelen, gyenge minőségű és tápértékű ételek fogyasztása,

4. A tartós stressz és az ebből kialakuló fiziológiás és pszichés elváltozások

5. A negatív, leépítő, felelősséget tovább hárító gondolkodásmód

mind-mind tovább rontják az egészségben eltölthető évek számát (Lavie et. al, 2019).

A felgyorsult életritmus okozta stresszhez és az ebből adódó életvitel menedzseléséhez a fiataloknak és felnőtteknek egyaránt nincs megfelelő megoldási stratégiája, illetve a szervezetnek nincs ideje feldolgozni az őt ért impulzusokat. (Tsigos et al, 2020). Ez a szervezet egyensúlyának felborulásához vezethet, ami az anyagcsere folyamatok zavarát okozhatja, így a metabolikus szindróma kialakulásának kockázata nő, ami hosszútávon civilizációs betegségeket okozhat.

A leggyakrabban kialakuló civilizációs betegségek az említett folyamatok eredményeképp (Russel et al, 2019):

· szív és érrendszeri betegségek,

· daganatos megbetegedések,

· cukorbetegség

· pajzsmirigy betegségek

· mellékvese kifáradása


Az életminőségünk romlása a mai tendencia, egészség, mozgás, táplálkozás, természetes megoldások, illóolajokl
Az életminőségünk romlása a mai tendencia

Az egészséges megoldások egyike az egyénre szabott intenzitású és gyakoriságú testmozgás beiktatása és az életvitelre szabott egészséges táplálkozási és életviteli szokások kialakítása, ami a stressz kezelésének hatékony alappillérei. Emellett a mentális és pszichés egészségünket, relaxációval és esszenciális olajok alkalmazásával tudjuk kiegyensulyozotabbá tenni. A stressz hatékony kezelése lehet a kulcs egy egészségesebb, élhetőbb életmód felé, ami az olvasottak alapján komplex megoldást igényel.

Nagyon sok megoldás létezik ezen a területen, én mindenképp a természetes, tiszta forrásból származó megoldásokat részesítem előnyben, hiszen ezeknek nincsen mellékhatásuk, és a szervezetünket az öngyógyítás folyamataira ösztönzik, stimulálják. Ilyenek pl. a növényi esszenciális olajok, amik a természet adta kincseink.

A ma élő embereket nagyon sok hatás éri és információ találja meg, ami közül nehéz kiválasztani, hogy mit érdemes megfogadni, követni. Mindenképpen nézzük meg, hogy milyen forrásból származnak ezek az információk, hiteles-e számunkra a forrás? Ezen a platformon segítséget nyújtunk ebben a zajos világban, hogy mire és kikre érdemes figyelni, természetesen szakmailag megalapozott, hiteles személyekről és megoldásokról beszélünk.



Csatlakozz a Vitalongia pozitív, építő gondolkodású közösségéhez , wellness, fittness, táplálkozás, egészség, jóllét, életmód
Csatlakozz a Vitalongia pozitív, építő gondolkodású közösségéhez

Csatlakozz közösségünkhöz és haladj velünk lépésről lépésre a testi-lelki egészséged kialakításának útján!


Ha kíváncsi a hasznos gyógynövények egészségre gyakorolt pozitív hatásaira és leghatékonyabb felhasználási módjaira, látogass el a valamelyik következő esszenciaélmény eseményünkre, vagy online kerekasztal beszélgetésünkre! Eseménynaptárunkat itt találod >>




11 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page